sábado, 7 de mayo de 2011

Campanya electoral

Bé, ja estem de campanya. Durant aquesta intentarem fer arribar el nostre projecte a tants vilalbencs com poguem. Ja hem avisat per el facebook, i aprofitem per recordar-ho, que si hi ha algú interessat de parlar amb nosaltres que ens ho fagi saber i anirem a fer-ho.
La campanya electoral va tenir inici el divendres a les 0:00 hores, i nosaltres ja estavem a peu de fanal disposats a donar a conèixer els cartells amb els que publicitem la nostra candidatura i el nostre candidat.
Per la llei electoral que ens regeix, el repartiment de fanals per engalanar és proporcional als vots obtinguts en anteriors eleccions. Per tant a CiU només ens en pertoquen 16 i a AIV-PM 50. A PP i ICV els hi toquen 9 a cadascún.
La llei electoral també regula els espais públics que poden quedar a disposició dels partits per celebrar-hi events públics de presentació de campanya. Aquests espais són els que previament a cedit l'Ajuntament a la Junta electoral. Qualsevol acte fora d'aquests espais no es pot dur a terme, ja que no hi hauria cap estament que els regulés.
Doncs bé, el grup convergent de Vilalba Sasserra vam demanar a la Junta electoral el centre cívic per els dos caps de setmana de la campanya electoral. Ens va sorprendre veure com la Junta ens el concedia tots els dies demanats. Per sorpresa nostre ningú més l'havia sol.licitat.
Tot i així hem rebut a les nostres bústies una invitació d'el candidat per AIV-PM a un acte públic de presentació de candidatura per el diumenge que se celebraria a la plaça de l'esglèsia.
Hem posat en coneixement, a través de l'advocat de CiU, a la Junta electoral aquest acte, ja que creiem que no s'ajustava a la llei electoral. Ja que la plaça de l'esglèsia no figura dintre dels espais públics on es poden fer actes de campanya.
Doncs bé, aquest matí la Junta electoral ha fet saber a la candidatura de AIV-PM que no poden dur a terme el seu acte de presentació, ja que no s'ajusta a la legalitat vigent.
No és que nosaltres vulguem posar pals a les rodes a ningú. Que no es malinterpreti. Si no que només demanem que les coses es facin d'una manera legal i que tothom tingui les mateixes oportunitats. De la mateixa manera que nosaltres seguim els protocols establerts, vetllarem perquè tothom ho fagi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario